Ramazan
ayının bu sene günlerin oldukça uzun olduğu bir periyoda gelmesiyle birlikte
doğal olarak oruçlu yani aç ve susuz kalma süreleri de hayli uzadı. Bunun için
önemli konulardan bir tanesi de doğal olarak sahurda ve iftarda yenecek yiyecek
çeşitlerinin ne olacağı oldu. Özellikle de oruçlu kalma süresinde sahurda
yiyecek yemek çeşitlerinin çok önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Tok
kalma hissi de yine bu tercih edilen yiyecekler ile doğrudan orantılı.
Öncelikli şunu kesin olarak ifade
etmek gerekir ki mutlaka ama mutlaka sahura kalkıp ezan okunmadan önce yemek
yenmelidir. Daha sonra ekmek tüketimi ve temel besin ürünleri çok sık bir
biçimde tercih edilmelidir ki 17 saati bulan sürelerde açlık hissi en aza
insin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder