11 Temmuz 2013 Perşembe

Tok Kalma Hissi

                Ramazan ayının bu sene günlerin oldukça uzun olduğu bir periyoda gelmesiyle birlikte doğal olarak oruçlu yani aç ve susuz kalma süreleri de hayli uzadı. Bunun için önemli konulardan bir tanesi de doğal olarak sahurda ve iftarda yenecek yiyecek çeşitlerinin ne olacağı oldu. Özellikle de oruçlu kalma süresinde sahurda yiyecek yemek çeşitlerinin çok önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Tok kalma hissi de yine bu tercih edilen yiyecekler ile doğrudan orantılı.





Öncelikli şunu kesin olarak ifade etmek gerekir ki mutlaka ama mutlaka sahura kalkıp ezan okunmadan önce yemek yenmelidir. Daha sonra ekmek tüketimi ve temel besin ürünleri çok sık bir biçimde tercih edilmelidir ki 17 saati bulan sürelerde açlık hissi en aza insin.

                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder